Ceny serów w Polsce (07-13.10.2013)

W okresie od 7 do 13 października 2013 roku obserwowano spadki cen serów typu Cheddar, Edamski, Ementaler, Podlaski, Zamojski, Morski oraz Feta w Polsce w relacji tygodniowej.

Ceny serów w Polsce (07-13.10.2013)
Ceny serów w okresie od 7 do 13 października 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
b) typu Gouda
  • cena – 15,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,39 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
g) typu Feta
  • cena – 10,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
h) pleśniowe
  • cena – 20,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,39 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1,8%


Tagi:
źródło: