Ceny serów w Polsce (14-20.10.2013)

W dniach od 14 do 20 października 2013 roku wzrosły ceny serów w Polsce w relacji tygodniowej. Odwrotną tendencję notowano w przypadku serów typu Cheddar i Mozzarella.

Ceny serów w Polsce (14-20.10.2013)
Ceny serów w okresie od 14 do 20 października 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
b) typu Gouda
  • cena – 16,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 2,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
h) pleśniowe
  • cena – 20,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,3%

 



Tagi:
źródło: