Ceny serów w Polsce (15-21.09.2014)

W dniach od 15 do 21 września 2014 roku spadły ceny serów w Polsce wobec poprzedniego tygodnia. Wzrosty odnotowano jedynie w przypadku serów: pleśniowego i Ementaler.

Ceny serów w Polsce (15-21.09.2014)

Ceny serów

 
Cena sera Edamskiego
  • cena – 12,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%
Cena sera Gouda
  • cena – 12,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Cena sera Cheddar
  • cena – 13,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 1,3%
Cena sera Ementaler
  • cena – 14,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,8%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
  • cena – 12,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%
Cena sera Mozzarella
  • cena – 15,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena sera Feta
  • cena – 10,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena sera pleśniowego
  • cena – 20,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Cena twarogu min. 40%
  • cena – 9,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
  • cena – 6,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,8%


Tagi:
źródło: