Ceny serów w Polsce (16-22.09.2013)

W dniach od 16 do 22 września 2013 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce. Spadek odnotowano jedynie w przypadku serów typu Feta.

Ceny serów w Polsce (16-22.09.2013)
Ceny serów w okresie od 16 do 22 września 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
b) typu Gouda
  • cena – 15,69 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,39 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
g) typu Feta
  • cena – 10,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
h) pleśniowe
  • cena – 20,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%


Tagi:
źródło: