Ceny serów w Polsce (17-23.02.2014)

W dniach od 17 do 23 lutego 2014 zaobserwowano spadek cen większości gatunków serów w Polsce w ujęciu tygodniowym. Wzrost cen dotyczył jedynie serów typu: mozzarella, pleśniowych, twarogów i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (17-23.02.2014)
Ceny serów w okresie od 17 do 23 lutego 2014 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 16,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,7%
b) typu Gouda
  • cena – 16,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
d) typu Ementaler
  • cena – 18,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
f) typu Mozzarella
  • cena – 17,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
g) typu Feta
  • cena – 10,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
h) pleśniowe
  • cena – 20,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%


Tagi:
źródło: