Ceny serów w Polsce (27.05-02.06.2013)

W dniach od 27 maja do 2 czerwca wzrastały ceny większości serów w Polsce. Spadki notowano jedynie w przypadku sera typy Ementaler, Podlaski, Zamojski, Morski oraz twarogu. Na stabilnym poziomie wobec notowań sprzed tygodnia pozostał ser typu Feta.

Ceny serów w Polsce (27.05-02.06.2013)
Ceny serów w okresie od 27 maja do 2 czerwca 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 13,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 0,4%
b) typu Gouda
  • cena – 14,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,47 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
g) typu Feta
  • cena – 10,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
h) pleśniowe
  • cena – 20,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,21zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%


Tagi:
źródło: