Ceny serów w Polsce (27.10-02.11.2014)

W okresie od 27 października do 2 listopada 2014 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek odnotowano jedynie w przypadku sera pleśniowego, Cheddar i twarogu.

Ceny serów w Polsce (27.10-02.11.2014)

Ceny serów

Cena sera Edamskiego

  • cena – 13,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost o 1%

Cena sera Gouda

  • cena – 13,03 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

Cena sera Cheddar

  • cena – 12,01 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 8,4%

Cena sera Ementaler

  • cena – 15,61 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 13,04 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 14,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Cena sera Feta

  • cena – 10,30 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 1,6%

Cena sera pleśniowego

  • cena  20,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 0,2%

Cena twarogu min. 40%

  • cena  9,33 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 1,3%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 7,11 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%



Tagi:
źródło: