Ceny serów w Polsce (28.10-03.11.2013)

W dniach od 28 października do 3 listopada 2013 roku wzrosły w Polsce ceny serów Cheddar, Podlaski, Zamojski, Morski oraz pleśniowych, twarogów i serków wiejskich wobec notowań sprzed tygodnia. Jednocześnie spadły ceny serów Gouda, Ementaler, Mozzarella i Feta.

Ceny serów w Polsce (28.10-03.11.2013)
Ceny serów w okresie od 28 października do 3 listopada 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
b) typu Gouda
  • cena – 16,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,57 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
g) typu Feta
  • cena – 10,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
h) pleśniowe
  • cena – 22,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,3%


Tagi:
źródło: