Ceny serów w Polsce (9-15.09.2013)

W dniach od 9 do 15 września 2013 roku wzrosły ceny większości serów na rynku polskim w ciągu tygodnia.Spadki notowań obserwowano jedynie w przypadku serów typu Cheddar, Mozzarella i twarogów.

Ceny serów w Polsce (9-15.09.2013)

Ceny serów w okresie od 9 do 15 września 2013 roku:

a) typu Edamski

  • cena – 15,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%

b) typu Gouda

  • cena – 15,42 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

c) typu Cheddar

  • cena – 14,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

d) typu Ementaler

  • cena – 15,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%

e) typu Podlaski, Zamojski, Morski

  • cena – 15,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

f) typu Mozzarella

  • cena – 16,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

g) typu Feta

  • cena – 10,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

h) pleśniowe

  • cena – 20,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

i) twaróg min. 40% tł.

  • cena – 9,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

j) serek wiejski min. 40% tł.

  • cena – 7,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%


Tagi:
źródło: