Kategorie
Zobacz również tu
-
Prognoza unijnej produkcji mięsa
2024-05-17 -
Ceny zbóż na giełdach towarowych (5.05.2024)
2024-05-17
Poznaj produkty
-
Szlaban
2013-03-29 -
Hale rolnicze typ DELTA II
2020-04-27 -
Panel EDGE
2011-09-08 -
DEUTZ - szyba przednia zielona
2011-12-13 -
Zbieracz kamieni High Rise 8000
2012-02-22
2011-04-09
| Autor: kkj6
Jakość technologii produkcji wzrasta
W przeciągu ostatnich lat polskie zakłady mięsne w znacznym stopniu poprawiły jakość technologii produkcji.
Dzięki wykorzystaniu unijnych środków wiele firm produkcyjnych działających w branży mięsnej zostało zmodernizowane. Zatem pod kątem czystości, efektywności oraz metod produkcji polskie zakłady w niczym nie ustępują zachodniej konkurencji.
Niestety nie zawsze tak samo jest w przypadku jakości wędlin. No cóż, tańsze z nich zazwyczaj zawierają mniej mięsa oraz większą ilość konserwantów, co negatywnie wpływa na ich jakość.
Tradycyjna wytwórczość kiełbas oraz wędzonek jest równie bogata jak we Włoszech, Hiszpanii oraz Francji. Zupełnie inaczej jest w innych krajach, gdzie ta oferta jest znacznie mniejsza.