POLAGRA FOOD 2016

W 2016 roku Międzynarodowe Tragi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD odbędą się w dniach 26-29 września. Imprezie towarzyszyć będą Międzynarodowe Targi Gastronomiczne POLAGRA GASTRO oraz Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH, a cały blok POLAGRA rozpoczną dwa dni wcześniej targi wyrobów tradycyjnych i certyfikowanych Smaki Regionów.

POLAGRA FOOD 2016

POLAGRA FOOD 2016

W ostatnich dniach września 2016 roku odbędzie się największa w Polsce i w Europie Środkowo-Wschodniej wystawa prezentująca osiągnięcia branży spożywczej – targi POLAGRA FOOD.

Tegoroczna ekspozycja zajmie ponownie 3 pawilony o łącznej powierzchni ponad 10 tys. mkw. - Już w czerwcu mielśmy sprzedane 75% zaplanowanej na ten rok powierzchni wystawienniczej. Ten wynik świadczy o tym, że decyzja o udziale w POLAGRA FOOD to nie efekt nadwyżek w budżetach marketingowych, które muszą zostać zagospodarowane, ale przemyślanej strategii promocyjnej firm, na którą wpływ miał z pewnością miał sukces ubiegłorocznej edycji. – informuje Miłosz Jankowiak, Dyrektor Projektu.

POLAGRA FOOD co roku przyciąga liczne grono zwiedzających kusząc doskonale znanymi markami produktów spożywczych, żywnością innowacyjną pod względem składu czy smaku, egzotycznymi smakami z całego świata. Nie inaczej będzie w tym roku. Prym będą wiodły oczywiście krajowa branża mleczarska i przetwórstwa mięsnego. Te dwa sektory co roku są reprezentowane przez liczne grono firm – liderów rynkowych, których produkty są doskonale znane z półek sklepowych. Szykuje się również interesująca ekspozycja ze strony firm przetwórstwa owocowo-warzywnego. Nie zabraknie także słodyczy, przekąsek, herbat, napojów i alkoholi. 

Z pewnością kusząca w szczególności dla polskich dystrybutorów będzie ta część ekspozycji, na której zaprezentowana zostanie żywność spoza Polski. Włoskie szynki to już klasyka na targach POLAGRA FOOD, ale pojawi się również oryginalna żywność azjatycka zarówno w postaci gotowych dań, jak i składników, z których można je przygotować. Nie zabraknie też oryginalnego hiszpańskiego chorizo, greckich przysmaków i herbat z Sri Lanki. To będzie istny tygiel smaków i aromatów.

Jak wskazują organizatorzy we wrześniu Poznań stanie się Mekką dla kupców z sieci handlowych, menedżerów hurtowni spożywczych czy sklepów detalicznych. Bez wątpienia dostarczy wielu inspiracji w zakresie zatowarowania półek sklepowych nie tylko zgodnie z preferencjami konsumentów, ale również kreując je. Miasto stanie się również miejscem długoterminowych kontaktów biznesowych zarówno tych na gruncie krajowym, jak i międzynarodowym.


 


Tagi:
źródło: