| Autor: redakcja6

Zapraszamy na IV Targi FOOD-to-GO

Już 5-6 lutego 2014 r. rozpoczną się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Wydarzenie będzie miało miejsce w hali Amber Expo w Gdańsku, ul. Żaglowa 11. Jest to najważniejsza impreza gastronomiczna na Pomorzu w roku 2014, dlatego już dziś warto zarezerwować sobie ten termin. Organizatorem targów jest firma easyFairs® Poland, posiadająca wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu wydarzeń.

Zapraszamy na IV Targi FOOD-to-GO
Nowością nadchodzącej edycji będzie strefa DESEROWE INSPIRACJE. Strefa dedykowana jest kawiarniom, lodziarniom i cukierniom. Tutaj poznacie Państwo najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek. Stowarzyszenie Miłośników Kawy objęło patronat merytoryczny nad wydarzeniem. Na targach nie zabraknie firm, które zaprezentują najnowsze trendy w parzeniu kawy, dzięki nowoczesnym rozwiązaniom dla branży gastronomicznej. Jesteśmy przekonani, że targi FOOD-to-GO na długo zapadną w pamięć wszystkim wielbicielom dobrej kawy – mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów.


 
Gościem specjalnym strefy będzie Pani Małgorzata Weber – Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, specjalista „stylu angielskiego”. Partnerem wydarzenia jest P.AN Centrum Słodkiej Dekoracji. W ramach targów Pani Małgorzata poprowadzi prezentację. Szczegóły na temat pokazu znaleźć można na stronie organizatora www.easyfairs.com/pl/fth2014. Udział w spotkaniu jest bezpłatny dla wszystkich gości targowych.
 
Zapach świeżo zmielonej kawy, wyjątkowy smak czekolady i rozpływające się w ustach muffiny. Jedno jest pewne, strefa DESEROWE INSPIRACJE sprawi, iż przez chwilę każdy zapomni o codzienności oddając się błogiej przyjemności kosztowania słodyczy. W końcu DESERY są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia, rozbudzają wyobraźnię i długo nie pozwalają o sobie zapomnieć.
 
Zachęcamy również do odwiedzenia strefy Produktów Bezglutenowych. Po raz drugi w ramach targów poruszony zostanie problem nietolerancji glutenu oraz braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej. Patronat merytoryczny nad tym wydarzeniem objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które udzieli porad w ramach targów.
 
Wśród gości specjalnych nie zabraknie duetu Jola Słoma i Mirek Trymbulak – autorów książek kucharskich i 12 serii programu kulinarnego Atelier Smaku na antenie Kuchni+. Już dziś zapraszamy na pokaz kulinarny, który odbędzie się 5 lutego 2014r. w hali Amber Expo.
 
Na targach nie zabraknie również strefy Tradycyjnych Smaków Pomorza. Regionalni producenci zdrowej żywności oraz lokalne stowarzyszenia przybliżą kulinarne tradycje Pomorza. Podpowiedzą, jak wykorzystać regionalne produkty i uatrakcyjnić menu. Doradzą również jak pozyskać nowych klientów smakiem i tradycją. Na targach pokazane zostanie wszystko to, co stanowi o niepowtarzalności i oryginalności regionu, a zarazem przyciąga turystów głodnych tego, co niecodzienne i tradycyjne. Z pewnością mocnym akcentem będą dania przygotowane przez Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego, które ponownie odwiedzi halę Amber Expo. Podczas targów będzie można poznakować również świeżych ryb prosto z Bałtyku.


Czytaj dalej na następnej stronie...


Tagi:
źródło: