Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-05-03
-
Historycznie niskie bezrobocie w marcu
2024-05-03 -
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Silosy zbożowe płaskodenne z blachy falistej
2021-11-23 -
Lusterka do ciągników John Deere GL0505
2011-12-14 -
Rasa Simentalska wycena genomowa: Zeiger
2020-09-08 -
Siatki ocynkowane heksagonalne w powłoce PCV
2013-02-26 -
Folie tunelowe
2015-05-07 -
AGREGAT UPRAWOWO SIEWNY TYP-AUS1 Agro-Lift
2020-05-21
Koniec dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny
Zgodnie z Rozporządzeniem Wykonawczym Komisji (UE) 2016/85 z dnia 25 stycznia 2016 r., składanie wniosków o zawarcie umowy na dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny zostało zawieszone na okres od dnia 27 stycznia 2016 r. do dnia 2 lutego 2016 r.
Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2016/132 z dnia 1 lutego 2016 r. uchyliło z dniem 3 lutego 2016 r. rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2015/2334 z dnia 14 grudnia 2015 r. wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat, co oznacza, że mechanizm dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny został z tym dniem zamknięty.
Mechanizm prywatnego przechowywania wieprzowiny miał na celu czasowe usunięcie z rynku części mięsa. Zazwyczaj jest on wprowadzany w kryzysowych momentach, kiedy w perspektywie kilku miesięcy oczekiwana jest poprawa sytuacji na rynku.
Komisja Europejska uruchomiła mechanizm dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny w dniu 4 stycznia 2016 r.