Kategorie
Zobacz również tu
-
Pomoc dla producentów zbóż
2024-05-06 -
Zużycie energii elektrycznej
2024-05-06 -
Rekultywacja gruntów
2024-05-06 -
Gospodarstwa rolne w Polsce
2024-05-06
Poznaj produkty
-
Pompa Panther 72
2013-12-13 -
Pług obracalny VARIO
2020-08-11 -
Ruszta żeliwne z otworem
2016-03-09 -
Widły do bel DTR GOWEIL
2020-07-27
Nowe projekty promujące wieprzowinę
Na posiedzeniu Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego w dniu 2 marca br. dokonano kolejnego podziału środków na realizację działań promocyjnych. Zestawienie zatwierdzonych projektów przedstawiamy w tabeli.
Tytuł |
Opis |
Przyznana kwota |
Wnioskodawca |
Promocja materiału hodowlanego podczas targów i wystaw w 1012 r. |
Promocja materiału hodowlanego podczas targów i wystaw branży rolniczej. Podczas imprez zorganizowana zostanie ekspozycja trzody chlewnej, rozprowadzane będą materiały informacyjne w postaci ulotek, publikacji Zwiazku POLSUS, dystrybuowane będą gadżety kuchenne. |
600 600,00 |
PZHiPTCh „POLSUS” |
Więcej wiem – mądrze jem |
Pilotażowa, edukacyjna, interaktywna kampania społeczna skierowana do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym oraz ich rodziców, nauczycieli i pracowników administracji przedszkoli i szkół podstawowych na terenie aglomeracji warszawskiej |
213 150,00 |
PZHiPTCh „POLSUS” |
Strategia odbudowy i rozwoju produkcji trzody chlewnej w Polsce do roku 2030 |
Opracowanie dotyczace aktualnego stanu branży trzody chlewnej i perspektyw jej rozwoju na okres najbliższych kilkunastu lat. Opracowanie przygotowane przez zespół ekspertów będzie stanowiło bazę naukowo-informacyjną stanowiącą wskazówkę do podejmowania działań rozwojowych dla branży, zmierzających do odbudowy stad trzody chlewnej, ukierunkowania rozwoju produkcji, wzrostu spożycia wieprzowiny. Opracowanie będzie stanowiło aktualne kompendium wiedzy dla całej branży. |
356 050,00 |
PZHiPTCh „POLSUS” |
Projekt pt. "Mięso - tradycja, jakość i smak" złożony przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP rozpatrywany będzie na następnym posiedzeniu Komisji.