Kategorie
Zobacz również tu
-
Skup mleka w Polsce
2024-05-31
Poznaj produkty
-
KONGSKILDE MRWS/MRWT
2013-03-13 -
Pulser TM06A
2013-12-12 -
Rozrzutnik obornika N-264- 12T Cynkomet
2016-05-12 -
Prasa do kukurydzy LT-MASTER GOWEIL
2020-07-24
2011-03-07
| Autor: kkj6
Portugalia – Coraz bardziej jest widoczny brak wołowiny i wieprzowiny
Jak się okazuje, zaledwie 74 procent spożywanego przez Portugalczyków mięsa pochodzi z ich rodzimych hodowli.
Portugalski popyt na mięso jest ostatnio tak wysoki, że tamtejsze zakłady mięsne nie nadążają z produkcją. Niemniej jednak to było do przewidzenia, gdyż w latach ubiegłych Portugalia stopniowo zmniejszała produkcję wielu gatunków mięs.
Aktualna sytuacja to początek konsekwencji nieodpowiedniej polityki branży mięsnej, co wykorzystały zakłady z innych krajów. Dlatego też, najwięcej mięsa eksportują kraje Ameryki Południowej oraz Unii Europejskiej.
Jednakże najgorzej jest z produkcją wołowiny. Szacuje się, że rodzima produkcja pokrywa tylko 52 procent zapotrzebowania na to mięso.