- Artykuły i Analizy
- Biznes
- Ceny rolnicze
- Dotacje i dopłaty
- Finanse i prawo
- Gospodarz.pl
- Leśnictwo
- Nawozy i środki ochrony roślin
- Ogrodnictwo
- Produkcja roślinna
- Produkcja zwierzęca
- Przetwórstwo spożywcze
- Targi i konferencje
- Technika rolnicza
- Z kraju
- Z regionu
- Z życia firm
- Z życia instytucji
- Ze świata
- Ziemia rolna
źródło: Gospodarz.pl/Rynek Rolny 12(346), foto: Gospodarz.pl
Mięso drobiowe drożeje
W październiku 2019 r. w porównaniu z grudniem 2018 r. mięso drobiowe zyskało na wartości 6,4%, w tym mięso z kur kogutów i kurcząt o 6,2%, a mięso z pozostałego drobiu o 7,1%.
Jesteś w kategorii wiadomości:
Ceny detaliczne różnych rodzajów mięsa zmieniły się. W październiku 2019 r. w porównaniu z grudniem 2018 r. spośród asortymentów monitorowanych przez GUS podrożały kurczęta patroszone z 6,92 do 7,41 zł/kg, porcje rosołowe z 2,25 do 2,43 zł/kg, piersi z kurczęcia z 15,01 do 15,42 zł/kg, piersi z indyka z 23,66 do 26,19 zł/kg, udziec z indyka z 13,49 do 14,43 zł/kg, kaczka patroszona z 12,81 do 12,91 zł/kg.
W II kwartale 2019 r. miesięczna konsumpcja mięsa drobiowego w gospodarstwach domowych wzrosła do 1,50 kg/osobę, a wędlin drobiowych do 0,20 kg.
źródło: Gospodarz.pl/Rynek Rolny 12(346), foto: Gospodarz.pl
-
Ceny skupu zbóż według GUS
-
Skup zbóż według GUS
-
Polski eksport pszenicy poza UE obniżył się gwałtownie w połowie tego sezonu
-
W tym sezonie tempo naszego eksportu zbóż poza UE spadło o blisko 1/3
-
Ceny drobiu w Polsce (14.04.2024)
-
Rynek produktów mleczarskich w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny serów w Polsce (14.04.2024)
-
Rynek mięsa w Polsce (07.04.2024)
-
Rynek zbóż w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny produktów mlecznych w Polsce (07.04.2024)
-
Ceny mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego (07.04.2024)
-
Ceny żywca wieprzowego, wołowego i drobiowego (07.04.2024)