BIEŻĄCE NOTOWANIA




Mięso drobiowe drożeje


Dodano: 15.01.2020

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W październiku 2019 r. w porównaniu z grudniem 2018 r. mięso drobiowe zyskało na wartości 6,4%, w tym mięso z kur kogutów i kurcząt o 6,2%, a mięso z pozostałego drobiu o 7,1%.

Mięso drobiowe drożeje

Jesteś w kategorii wiadomości:


Ceny detaliczne różnych rodzajów mięsa zmieniły się. W październiku 2019 r. w porównaniu z grudniem 2018 r. spośród asortymentów monitorowanych przez GUS podrożały kurczęta patroszone z 6,92 do 7,41 zł/kg, porcje rosołowe z 2,25 do 2,43 zł/kg, piersi z kurczęcia z 15,01 do 15,42 zł/kg, piersi z indyka z 23,66 do 26,19 zł/kg, udziec z indyka z 13,49 do 14,43 zł/kg, kaczka patroszona z 12,81 do 12,91 zł/kg.
 
W II kwartale 2019 r. miesięczna konsumpcja mięsa drobiowego w gospodarstwach domowych wzrosła do 1,50 kg/osobę, a wędlin drobiowych do 0,20 kg.

źródło: Gospodarz.pl/Rynek Rolny 12(346), foto: Gospodarz.pl

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: mięso drób mięso drobiowe spożycie drobiu kurczęta patroszone




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl