Kategorie
Zobacz również tu
-
Skup zbóż według GUS
2024-05-09 -
Pozyskanie energii słonecznej
2024-05-09 -
Więcej czasu na złożenie wniosków
2024-05-08 -
Wstępna ocena przezimowania upraw w 2024 r.
2024-05-08
Poznaj produkty
-
AGROTRON L Deutz-Fahr
2013-02-04 -
FOSFORO-CYNK Nawóz płynny makroelementowy
2012-01-16 -
Poidła wylewne PUG
2013-12-31 -
Ciągnik CASE FARMALL U
2014-07-01 -
ELETOR IC-DC50W24VB
2020-02-07 -
Mulczery ORSI Twice
2015-02-04
100.lecie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
W dniu 25 maja 2012 roku w pięknej scenerii Galerii Porczyńskich w Warszawie, odbyły się uroczystości z okazji Jubileuszu 100.lecia Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego. W spotkaniu poza pracownikami Instytutu, uczestniczyło także wielu znamienitych osobistości ze świata nauki, gospodarki i administracji.
W uroczystościach wziął udział podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk, który w imieniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi wręczył Dyrektorowi pamiątkowy puchar i złożył wszystkim byłym i obecnym pracownikom Instytutu serdeczne gratulacje i podziękowania za dotychczasowy ogromny wkład pracy na rzecz rozwoju i wzrostu konkurencyjności polskiego przemysłu rolno - spożywczego. Szczególne słowa podziękowania wiceminister skierował do prof. dr hab. Romana Grzybowskiego, który przez ostatnie 20 lat, nieprzerwanie pełni funkcję Dyrektora Instytutu.
W swoim wystąpieniu podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk wskazał na obecne wyzwania i zadania, jakie stoją przed Instytutem, nie tylko w zakresie realizacji prac naukowo - badawczych, ale przede wszystkim odnośnie prowadzania działalności wdrożeniowo - upowszechnieniowej i realizacji prac na rzecz resortu z zakresu służb publicznych.
Zasłużeni pracownicy Instytutu zostali odznaczeni wysokimi odznaczeniami państwowymi oraz medalami, przyznanymi przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, którego na uroczystościach jubileuszowych reprezentował doradca prof. dr hab. Tomasz Borecki.
Licznie zgromadzeni na uroczystościach jubileuszowych goście wysłuchali również referatów, dotyczących wykorzystania biotechnologii, GMO oraz nanotechnologii w gospodarce żywnościowej.