Kategorie
Zobacz również tu
-
Pomoc dla producentów zbóż
2024-05-06 -
Zużycie energii elektrycznej
2024-05-06 -
Rekultywacja gruntów
2024-05-06 -
Gospodarstwa rolne w Polsce
2024-05-06
Poznaj produkty
-
Kocioł Kotłospaw SlimKo NOWOŚĆ
2020-04-23 -
Ramiona ORSI ogrodnicze CUT 030
2015-03-27 -
HYPERIN CABIN
2016-11-03 -
Kapusta pekińska AGROSAD
2020-10-05
Konferencja o promocji polskiej żywności
Promocja polskich produktów, a fundusze promocji to temat konferencji zorganizowanej przez FBZPR oraz EFRWP, która odbyła się dziś w Warszawie.
Konferencję otworzył minister Marek Sawicki, który podkreślił duże znaczenie dla promocji sektora rolno-spożywczego, działających od półtora roku, funduszy promocji. Minister odniósł się także do przedstawionych w komunikacie Komisji Europejskiej założeń reformy Wspólnej Polityki Rolnej.
W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele funduszy promocji oraz stowarzyszeń działających na rzecz poszczególnych branż.
Podczas konferencji eksperci z Komisji Europejskiej przedstawili zagadnienia teoretyczne dotyczące mechanizmów wsparcia promocji artykułów rolnych.
Zaprezentowano czeski projekt serii imprez pod nazwą „Wędrujący knedliczek”. Projekt dotyczy prezentacji, w dużych miastach Polski, czeskiej kuchni narodowej, jak również mniej znanych w Polsce przysmaków regionalnych.
Konferencja służyła także pokazaniu, jak branża reklamowa widzi sektor spożywczy i jak należy przygotowywać kampanie medialne.
Konferencję zakończyła debata „Czy potrzebna jest spójna strategia promocji polskiej żywności”, w której uczestniczyli przedstawiciele administracji, stowarzyszeń i organizacji branżowych.
Źródło: http://www.minrol.gov.pl/