Ceny produktów mleczarskich w Polsce (25.02-03.03.2013)

W dniach od 25 lutego do 3 marca 2013 roku nastąpił spadek cen większości produktów mleczarskich w Polsce. Wyższe ceny odnotowano jedynie w obrębie masła, mleka spożywczego, jogurtu naturalnego, serów pleśniowych, Ementaler i Feta.

Ceny produktów mleczarskich w Polsce (25.02-03.03.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (25.02-03.03.2013):
  • cena – 14,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Ceny mleka w proszku (25.02-03.03.2013):
  • cena – 11,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka zagęszczonego (25.02-03.03.2013):
  • cena – 5,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
Ceny serwatki w proszku (25.02-03.03.2013):
  • cena – 3,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (25.02-03.03.2013):
  • cena – 17,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT (25.02-03.03.2013):
  • cena – 18,55 zł/100 kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny jogurtu naturalnego (25.02-03.03.2013):
  • cena – 3,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny kefiru (25.02-03.03.2013):
  • cena – 2,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (25.02-03.03.2013):
  • cena – 5,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Cena serów (25.02-03.03.2013):
a) typu Edamski
  • cena – 14,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
b) typu Gouda
  • cena – 13,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 0,5%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost o 2,8%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,39 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym spadek o 1,8%
f) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 0,1%
g) typu Mozzarella
  • cena – 14,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
h) typu Feta
  • cena – 10,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
i) pleśniowe
  • cena – 2,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost o 1,5%
j) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,30 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
k) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 6,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym spadek o 0,4%


Tagi:
źródło: