Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Wozy dwu-osiowe
2013-01-11 -
Przetrząsaczo zgrabiarka Bocian 170
2011-03-14 -
Przyczepa hakowa Kameleon
2014-05-21 -
Self Service 70 MC
2013-12-13 -
Agregat prądotwórczy FOGO FM 3001
2011-05-16 -
DEUTZ - szyba przednia dolna
2011-12-13
MRiRW na Targach Grüne Woche 2015
W dniach 16-25 stycznia 2015 r. w Berlinie odbywają się 80. Międzynarodowe Targi Zielony Tydzień, jedne z największych w świecie konsumenckich targów przemysłu spożywczego, rolnictwa i ogrodnictwa.
17 stycznia br. radca generalny Z. Krzyżanowska wzięła również udział w 7 Berlińskim Szczycie Ministrów Rolnictwa, który odbył się od hasłem „Rosnący popyt na żywność, energię i surowce: możliwości dla rolnictwa, wyzwania dla bezpieczeństwa żywnościowego?”.
W tegorocznej edycji targów „Zielony Tydzień” oprócz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi wzięły również instytucje i regiony z Polski, wśród których znalazły się województwa: dolnośląskie, kujawsko-pomorskie, lubuskie, łódzkie, małopolskie, śląskie, warmińsko-mazurskie, wielkopolskie i zachodniopomorskie.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprezentowało własne stoisko informacyjno-promocyjne, na którym udzielane były informacje dotyczące rolnictwa i gospodarki żywnościowej w Polsce oraz programów żywności wysokiej jakości. Motywem przewodnim wystąpienia było hasło "Polska schmeckt!", czyli "Polska smakuje!”, a odwiedzający stoisko ministerstwa mieli okazję spróbować polskich produktów spożywczych, jak również zapoznać się z broszurami dotyczącymi polskiej żywości i rolnictwa. Na stoisku obecni byli przedstawiciele firm, których produkty zostały wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność oraz producenci żywności tradycyjnej, ekologicznej i regionalnej. Na stoisku resortu w dniach 16-19 stycznia 2015 r. odbyły się również pokazy kulinarne i degustacje polskich produktów spożywczych i potraw z tych produktów.
17 stycznia br. w ramach projektu "Bałtycki Szlak Kulinarny’’ na stoisku Łotwy odbyła się degustacja polskiego chleba, wieprzowiny i piwa. Polskie produkty prezentowane były obok produktów pozostałych państw bałtyckich biorących udział w projekcie.