Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Mulrczery leśne ORSI Big Forest
2015-03-11 -
Garmaż pierogowy
2011-04-28 -
Ładowarka teleskopowa JCB 542-70
2020-08-13 -
Prostownik SHERMAN GZL 10
2011-05-16 -
Widły do bel BTGH GOWEIL
2020-07-27 -
skanowanie gleby Veris MSP 3150
2012-01-29
Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
14 lipca w Zamościu odbyła się XIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Poniżej publikujemy wyniki.
Organizatorzy:
- marszałek Krzysztof Hetman
- prezydent Marcin Zamoyski
- Departament Rolnictwa i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego w Lublinie
- Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
NAGRODY INDYWIDUALNE:
Nagroda Posła do Parlamentu Europejskiego Arkadiusza Bratkowskiego za „najciekawszy produkt z Zamojszczyzny”:
Dorota Czernoba
Dąbrowa
gmina Krynice
Szynka gospodarza
Nagroda marszałka województwa lubelskiego Krzysztofa Hetmana za „oryginalny produkt”:
Tomasz Kostrubiec „Olejarnia świąteczna”
Ruszów
gmina Łabunie
Olej z rydzyka
Nagroda dyrektora Departamentu Rolnictwa i Środowiska za „najsmaczniejszy produkt”:
Zakład Leczniczy „Uzdrowisko Nałęczów” SA
Pasztet „Baba”
Pierożki jabłkowe
Nagroda prezydenta Zamościa za „produkt z Roztocza”:
Andrzej Kudlicki
Trzepieciny
gmina Adamów
Sosnówka roztoczańska
Nagrody - grupa „PRODUKTY REGIONALNE”:
(uwaga techniczna - w tej grupie w poszczególnych kategoriach i podkategoriach zgodnie z regulaminem przyznawane jest TYLKO pierwsze miejsce oraz nominacje do tytułu „Perła”)
I kategoria: ZWIERZĘCE
1. podkategoria „przetwory mięsne”:
Ewa Drozd
Z.P.Ż. KEDAM
Glinny Stok
gmina Siemień
Pasztet z gęsiej wątróbki luksusowy
Czytaj dalej na następnej stronie...