| Autor: redakcja3

Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

14 lipca w Zamościu odbyła się XIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Poniżej publikujemy wyniki.

Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

IV. Kategoria: MIESZANE

Wiesława Popik

Żdżanne

gmina Siennica Różana

Kaszanka pieczona

NOMINACJE DO TYTUŁU „PERŁY 2013” (PRODUKTY REGIONALNE)

Wiesław Wójcik

Zezulin Pierwszy

gmina Ludwin

Dzik pieczony w skórze z farszem

Anna Sawa

Jabłonna Majątek

gmina Jabłonna

Piernik lubelski

Grzegorz Maryniowski F.H.U. BIOGRIM

Wojciechów

gmina Łaziska

Naturalny sok jabłkowy

Gminne Koło Aktywnych Kobiet

Fajsławice

zestaw nalewek (Nalewka lubczykowa, Nalewka z szałwi, Nalewka piołunowa, Nalewka z arcydzięgla, Nalewka tymiankowa, Nalewka z czarnego bzu, Nalewka z karczocha, Nalewka nagietkowa)

Nagrody - grupa „GASTRONOMIA”:

(uwaga techniczna - w tej grupie zgodnie z regulaminem przyznawane są miejsca 1-3 oraz wyróżnienie a także nominacje do tytułu „Perła”)

1 miejsce

Przedsiębiorstwo Społeczne „ProBono” Sp. z o.o.

Lublin

- Pierogi podrobowe z kaszą gryczaną

- Zrazy wołowe zawijane w sosie z grzybów leśnych z dodatkami

2 miejsce

Koło Gospodyń Wiejskich

Karczmiska

- Zupa Sałaciaka

- Kasza jaglana z grochem

3 miejsce

Pracownia Kulinariów Regionalnych w Perkowicach

Biała Podlaska

- Chłodnik szczawiowy

- Żeberka po chłopsku z dodatkiem kaszy i surówki z kapusty kwaszonej białej

Wyróżnienie

Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego

gmina Terespol

- Zupa nadbużańska

- Pierogi żniwne

NOMINACJE DO TYTUŁU „PERŁY 2013” (GASTRONOMIA)

Gminne Koło Aktywnych Kobiet

Fajsławice

- Zupa szczawiowa

- Karp pieczony w ziołach

Restauracja Koncertowa s.c., J. Wójcik, Z. Wójcik

Lublin

- Zupa jabłkowa z suszonymi jabłkami i zacierkami kruszonymi

- Izbickie golasy zawijane w liście chrzanowe



Tagi:
źródło: