Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
DEUTZ - szyba tylna dolna przezroczysta
2011-12-13 -
Kosz przyjęciowy KPS - 1 350
2014-08-29 -
Tarcza sprzęgła kpl. BIZNO Z-056
2012-04-18 -
HORTIFORM IGLAK (Nawóz, granulat)
2012-01-17 -
Przyczepa Rapide seria 10
2014-04-24 -
Kosiarko-rozdrabniarka Kverneland FRO
2014-12-31 -
Pasy klinowe SUPER K
2013-11-21
Wyniki XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
14 lipca w Zamościu odbyła się XIII edycja konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Poniżej publikujemy wyniki.
IV. Kategoria: MIESZANE
Wiesława Popik
Żdżanne
gmina Siennica Różana
Kaszanka pieczona
NOMINACJE DO TYTUŁU „PERŁY 2013” (PRODUKTY REGIONALNE)
Wiesław Wójcik
Zezulin Pierwszy
gmina Ludwin
Dzik pieczony w skórze z farszem
Anna Sawa
Jabłonna Majątek
gmina Jabłonna
Piernik lubelski
Grzegorz Maryniowski F.H.U. BIOGRIM
Wojciechów
gmina Łaziska
Naturalny sok jabłkowy
Gminne Koło Aktywnych Kobiet
Fajsławice
zestaw nalewek (Nalewka lubczykowa, Nalewka z szałwi, Nalewka piołunowa, Nalewka z arcydzięgla, Nalewka tymiankowa, Nalewka z czarnego bzu, Nalewka z karczocha, Nalewka nagietkowa)
Nagrody - grupa „GASTRONOMIA”:
(uwaga techniczna - w tej grupie zgodnie z regulaminem przyznawane są miejsca 1-3 oraz wyróżnienie a także nominacje do tytułu „Perła”)
1 miejsce
Przedsiębiorstwo Społeczne „ProBono” Sp. z o.o.
Lublin
- Pierogi podrobowe z kaszą gryczaną
- Zrazy wołowe zawijane w sosie z grzybów leśnych z dodatkami
2 miejsce
Koło Gospodyń Wiejskich
Karczmiska
- Zupa Sałaciaka
- Kasza jaglana z grochem
3 miejsce
Pracownia Kulinariów Regionalnych w Perkowicach
Biała Podlaska
- Chłodnik szczawiowy
- Żeberka po chłopsku z dodatkiem kaszy i surówki z kapusty kwaszonej białej
Wyróżnienie
Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego
gmina Terespol
- Zupa nadbużańska
- Pierogi żniwne
NOMINACJE DO TYTUŁU „PERŁY 2013” (GASTRONOMIA)
Gminne Koło Aktywnych Kobiet
Fajsławice
- Zupa szczawiowa
- Karp pieczony w ziołach
Restauracja Koncertowa s.c., J. Wójcik, Z. Wójcik
Lublin
- Zupa jabłkowa z suszonymi jabłkami i zacierkami kruszonymi
- Izbickie golasy zawijane w liście chrzanowe