Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18-24.03.2013)

W okresie od 18 do 24 marca 2013 roku zaobserwowano w Polsce nieznaczne wahania cen przetworów mleczarskich. Szczegółowe ich zestawienie znajdziecie poniżej.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18-24.03.2013)

Cena serów (18-24.03.2013):

a) typu Edamski
  • cena – 14,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
b) typu Gouda
  • cena – 13,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,40 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
g) typu Feta
  • cena – 10,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
h) pleśniowe
  • cena – 20,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 6,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%


Tagi:
źródło: