Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Rozsiewacze Nawozów Lejkowy Sadowniczy 350 L
2013-12-04 -
Czyszczalnia sitowa Seed 45
2013-07-16 -
RSP (Raport Stanu Pola)
2020-03-13 -
Przenośnik żmijakowy
2013-07-31 -
Silosy na biomasę
2015-04-17 -
Agregat Uprawowy Z Wałem Przednim 1,8 M
2014-01-06
Rynek mięsa w Polsce (09-15.02.2015)
Zapraszamy do zapoznania się z cotygodniowym podsumowaniem rynku mięsa w dniach od 9 do 15 lutego 2015 roku w Polsce, przygotowanym przez Agencję Rynku Rolnego.
Ceny żywca wieprzowego
Jak wynika z danych Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRWW dniach 9–15.02.2015 r. w Polsce żywiec wieprzowy skupowano przeciętnie po 4,33 zł/kg, a więc drożej o 3% niż w poprzednim tygodniu, o 7,5% niż miesiąc wcześniej, ale o 8% taniej niż przed rokiem.
Ceny żywca wołowego
Za żywiec wołowy w Polsce w drugim tygodniu lutego 2015 r. płacono średnio 6,21 zł/kg, czyli więcej o 1% niż w poprzednim tygodniu, o 5% niż przed miesiącem i o 3% niż rok wcześniej.
Ceny żywca drobiowego
Przeciętna krajowa cena skupu kurcząt brojlerów w analizowanym tygodniu wyniosła 3,46 zł/kg w stosunku do 3,45 zł/kg tydzień wcześniej. Tym samym kurczęta były droższe o 2% niż przed miesiącem, ale tańsze o 5% niż przed rokiem.
Za indyki zakłady drobiarskie płaciły średnio 5,87 zł/kg, a więc o 1% mniej niż w poprzednim tygodniu, ale więcej o 0,5% niż przed miesiącem i o 7% niż rok wcześniej.
Czytaj dalej na następnej stronie...