Praca » Inne
Inspektor w Biurze Rolnictwa Ekologicznego i Produktów Regionalnych
Nr referencyjny: 631676
Ważna przez:
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
Stanowisko: Inspektor w Biurze Rolnictwa Ekologicznego i Produktów Regionalnych
Oferent: Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie
Opis stanowiska
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- prowadzenie postępowań administracyjnych będących w kompetencji Wydziału Rolnictwa Ekologicznego oraz opracowywanie projektów decyzji administracyjnych Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych,
- opracowywanie projektów odpowiedzi na skargi kierowane do WSA i NSA na decyzje i postanowienia Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych,
- opracowywanie projektów rozwiązań problemów o charakterze ogólnoinspekcyjnym, poprzez udzielanie odpowiedzi na karty problemowe wysyłane przez wojewódzkich inspektorów jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych,
- przygotowywanie dokumentacji do audytów, przeprowadzanie audytów oraz opracowywanie wniosków pokontrolnych,
- wykonywanie innych poleceń przełożonego wynikających z zakresu kompetencji Wydziału Rolnictwa Ekologicznego.
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
-
-
Praca w biurze w siedzibie GIJHARS; wyjazdy służbowe związane z realizacją zadań, reprezentacja urzędu, wystąpienia publiczne, stres związany z obsługą klienta.
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
-
-
- użytkowanie sprzętu biurowego,
-
-
- praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godz. dziennie,
-
-
- GIJHARS ma siedzibę w budynku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie, który jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez zapewnienie odpowiedniej szerokości ciągów komunikacyjnych, brak progów na ciągach komunikacyjnych, wyłożenie na ciągach komunikacyjnych wykładziny antypoślizgowej, dostosowanie toalet,
-
-
- budynek może stwarzać problemy dla osób niepełnosprawnych ruchowo ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.
Inne
Wymagania:
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e
- wykształcenie: średnie
-
pozostałe wymagania niezbędne:
- ukończony co najmniej 6 semestr studiów w zakresie prawa, program studiów powinien obejmować przedmioty z zakresu prawa żywnościowego,
- umiejętność stosowania prawa w praktyce,
- umiejętność pisemnego komunikowania się,
- umiejętność wysławiania się,
- umiejętność analizy,
- umiejętność pracy w sytuacjach stresowych,
- dobra znajomość języka angielskiego w mowie i w piśmie,
- umiejętność pracy w zespole.
wymagania dodatkowe
- znajomość wspólnotowych i krajowych regulacji prawnych w zakresie rolnictwa ekologicznego,
- znajomość przepisów o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych i KPA,
- umiejętność przygotowywania prezentacji oraz prowadzenia wystąpień publicznych na konferencjach, naradach szkoleniowych lub w innych okolicznościach mających związek z realizacją zadań,
- znajomość systemu zarządzania jakością, opartego na wymaganiach normy ISO 9001:2008,
- doświadczenie zawodowe: powyzej 6 miesięcy doświadczenia zawodowego, rozumianego jako praktyka w zakresie wykorzystania wiedzy zdobytej w trakcie studiów z zakresu nauk prawnych
Forma kontaktu:
Zobacz pełną treść oferty pracy
źródło: praca.pl
data publikacji: 2015-02-13