Praca » Inne
Inspektor w Wydziale Kontroli
Nr referencyjny: 877384
Ważna przez:
Lokalizacja: Kielce, dolnoslaskie
Stanowisko: Inspektor w Wydziale Kontroli
Oferent: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Kielcach
Opis stanowiska
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- przeprowadzanie kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych w produkcji i obrocie na rynku krajowym, w tym kontrola warunków składowania i transportu w zespole z inspektorem wiodącym
- przygotowywanie w zespole, z bardziej doświadczonym pracownikiem, projektów zaleceń pokontrolnych oraz dokumentów w postępowaniu administracyjnym, jak również informacji zbiorczych i sprawozdań
- kontrola jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych wywożonych lub sprowadzanych z zagranicy
- przeprowadzanie kontroli jakości handlowej świeżych owoców i warzyw na rynku zagranicznym
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
-
-
Głównie praca w terenie na obszarze woj. świętokrzyskiego związana z kontrolą przedsiębiorców, również praca biurowa.
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
-
-
Stanowisko pracy znajduje się na II piętrze budynku biurowego, budynek może stwarzać problemy
-
-
dla osób niepełnosprawnych ruchowo (istnieją bariery architektoniczne (występują schody, brak windy, brak odpowiednio dostosowanej toalety).
Inne
-
Narzędziami pracy są: komputer, urządzenia biurowe, urządzenia kontrolno-pomiarowe.
Wymagania:
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e
- wykształcenie: średnie
wymagania dodatkowe
- preferowane wykształcenie wyższe, kierunki: technologia żywności, towaroznawstwo, rolnicze
- minimum 6. miesięczny staż w zakładach przetwórstwa rolno-spożywczego lub instytucji kontrolującej żywność lub związanej z przemysłem rolno-spożywczym
- znajomość przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej, przepisów ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego oraz innych przepisów z zakresu prawa żywnościowego
- znajomość zagadnień z zakresu technologii żywności i towaroznawstwa
- posiadanie książeczki sanitarnej
- odporność na stres, umiejętność pracy w zespole, organizacji pracy, interpretacji przepisów prawnych, dokładność, systematyczność, dyspozycyjność
- zdolność analitycznego myślenia
- prawo jazdy kat. B i praktyczne prowadzenie pojazdu
Forma kontaktu:
Zobacz pełną treść oferty pracy
źródło: praca.pl
data publikacji: 2015-11-08