Praca » Inne
Starszy inspektor
Nr referencyjny: 2011845
Ważna przez:
Lokalizacja: Olsztyn i teren woj. warmińsko-mazurskiego, dolnoslaskie
Stanowisko: Starszy inspektor
Oferent: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie
Opis stanowiska
Warunki pracy
Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań• praca biurowa oraz praca w terenie w środowisku zakładów przemysłowych przetwórstwa artykułów rolno - spożywczych, w tym praca na wysokości,
• praca wymagająca gotowości i dyspozycyjności z możliwością wystąpienia konieczności pracy w godzinach nadliczbowych, w tym w porze nocnej, w związku z charakterem czasookresu pracy zakładów przetwórczych,
• narażenie na oddziaływanie czynników alergennych,
• stres związany z przeprowadzaniem kontroli,
• krajowe lub zagraniczne wyjazdy służbowe,
• kierowanie pojazdami służbowymi, w tym w zmiennych warunkach atmosferycznych.
Miejsce i otoczenie organizacyjno – techniczne stanowiska pracy
• stanowisko pracy znajduje się na II piętrze budynku biurowego,
• budynek może stwarzać problemy dla osób niepełnosprawnych ruchowo – istnieją bariery architektoniczne (występują schody, brak windy, brak podjazdu do budynku, brak odpowiednio dostosowanej toalety),
• realizowanie zadań wymaga konieczności prowadzenia pojazdów służbowych,
• narzędziami pracy są komputer, urządzenia biurowe, urządzenia kontrolno - pomiarowe.
Zakres zadań
- kontrola art. rol.- spoż. i środków produkcji pochodzenia krajowego w zakresie: jakości handlowej art. rol.- spoż. w produkcji i obrocie oraz warunków składowania i transportu,
- przeprowadzanie oceny jakości handlowej art.rolno-spożywczych na wniosek przedsiębiorcy oraz wydawanie Świadectw Jakości Handlowej,
- kontrola jakości handlowej art. rol. - spoż. przywożonych z zagranicy
- wykonywanie zadań określonych w przepisach o nawozach i nawożeniu, o organizacji rynków rolnych, o rolnictwie ekologicznym, o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rol.- spoż. oraz o produktach tradycyjnych,
- przygotowywanie projektów dokumentów w celu prowadzenia postępowania administracyjnego,
- prowadzenie analizy wyników kontroli, sporządzanie projektów informacji pokontrolnych wynikających z ustaleń kontroli, przygotowywanie pism pokontrolnych do wysyłki,
- kontrola w zakresie niezbędnym do wydania opinii o stanie techniczno - technologicznym linii technologicznych i pomieszczeń magazynowo – produkcyjnych oraz organizacyjnym podmiotów ubiegających się o zezwolenie na prowadzenie produkcji wyrobów winiarskich,
- kontrola wyrobów winiarskich w tym z przywożonych z krajów trzecich.
Wymagania:
Wymagania niezbędne
wykształcenie: średnie średnie profilowane: technik technologii: żywności, mleczarskiej, mięsnej, roślinnej, żywienie człowieka, towaroznawstwo w zakresie żywnościdoświadczenie zawodowe/staż pracy: 6 miesięcy doświadczenia zawodowego
- prawo jazdy kat. B,
- znajomość przepisów i zagadnień związanych z jakością handlową artykułów rolno- spożywczych,
- znajomość przepisów KPA,
- umiejętność interpretacji i posługiwania się przepisami prawa,
- praca w zakładach przetwórstwa rolno – spożywczego na stanowiskach bezpośrednio związanych z produkcją, nadzorem lub kontrolą jakości artykułów rolno – spożywczych bądź w instytucjach kontrolnych związanych z kontrolą artykułów rolno – spożywczych – 0,5 roku,
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
Wymagania dodatkowe
- umiejętność posługiwania się pakietem Office,
- wiedza specjalistyczna nabyta w ramach szkoleń i kursów z zakresu dotyczącego jakości artykułów rolno - spożywczych i zarządzania jakością,
- ukończona służba przygotowawcza w służbie cywilnej,
- dobra znajomość obsługi komputera,
- zdolność analitycznego myślenia, łatwość formułowania wniosków, zdolność i sposób argumentacji,
- umiejętność sprawnej organizacji pracy oraz pracy w zespole,
- otwartość i komunikatywność,
- umiejętność radzenia sobie w trudnych sytuacjach oraz odporność na stres,
- praca w zakładach przetwórstwa rolno-spożywczego na stanowiskach bezpośrednio związanych z produkcją, nadzorem lub kontrolą jakości artykułów rolno-spożywczych bądź w instytucjach kontrolnych związanych z kontrolą artykułów rolno-spożywczych - 1 rok.
Forma kontaktu:
Zobacz pełną treść oferty pracy
źródło: praca.pl
data publikacji: 2018-07-01