thumbnail
Dodane: 01 marzec 2013 Aktualizowano 10 sierpień 2022

Blattisan Rausche Plus Korektor energetyczno-witaminowy dla loch i loszek hodowlanych

Brak rui u loch może być spowodowany przez wiele różnych czynników. Najczęściej są to: za długi okres karmienia przy wysokiej liczbie prosiąt (ponad 25 dni) za wczesne krycie (<140 kg, < 250 dni, < niż 16mm słoniny grzbietowej) zachorowania w trakcie laktacji błędy żywieniowe Blattisan Rausche Plus pomaga zwalczyć większość z tych przyczyn. Produkt jest nowym dodatkiem paszowym polecanym szczególnie w okresie letnim. Specjalnie dobrany skład sprawia, że Blattisan Rausche Plus zapobiega negatywnym skutkom stresu cieplnego (wysoki poziom witaminy C), skraca okres od odsadzenia do wystąpienia rui, zwiększa pobranie paszy oraz poprawia kondycję loch. Blattisan Rausche Plus to produkt dzięki, któremu wnosimy do dawki równocześnie witaminy oraz energię dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 i glukozy.
  Korzyści stosowania produktu: zwiększa efektywność hodowli dzięki niskim nakładom finansowym - dawka na sztukę/dzień wynosi zaledwie 0,86 zł. Zalety produktu:
- poprawia wskaźniki reprodukcyjne dzięki witaminie A oraz beta-karotenom
- dostarcza wysokostrawnej energii wyrównującej straty powstałe w okresie laktacji
- wzmacnia odporność organizmu dzięki zawartości kwasów tłuszczowych omega-3
- poprawia zaopatrzenie w żelazo dzięki jego organicznej formie
- poprawia stan racic dzięki zawartości organicznej miedzi
- poprawia działanie systemu immunologicznego dzięki wysokim poziomom witamin E i C   Zestawienie składników w 1 kg:
EM MJ 22,00
białko % 0,10
tłuszcz % 35,00
włókno % 0,10
wapń % 0,30
witamina A j.m. 1 000 000
witamina E mg 3 500
witamina C mg 5 000
miedź mg 150
żelazo mg 1 000
beta-karoten mg 3 000
  Stosowanie:
- młode loszki: 5 dni od wprowadzenia do centrum krycia (100g na szt./dzień)
- stare lochy: 1 dzień po odsadzeniu aż do krycia (100g na szt./dzień)
- lochy problemowe: 3dni przed odsadzeniem aż do pokrycia (100g na szt./dzień)
Opakowanie: 25 kg worek.