thumbnail
Dodane: 11 maj 2016 Aktualizowano 10 sierpień 2022

PIŁY OGŁAWIAJĄCE DO MARCHWI, PIETRUSZKI, BURAKÓW, PASTERNAKU

Cztery koła podporowe, wyrzut rozdrobnionej naci w lewo, mechaniczny napęd wrzecion rozdrabniających z WPT.
 

PRZEZNACZENIE MASZYNY
 

Piły ogławiające to kompletne zespoły tnące z hydrauliką zawieszane na belce i zaczepiane bezpośrednio do ciągnika za pomocą TUZ.
 

Są bardzo dobrym rozwiązaniem jeśli chcesz ogłowić marchew, pietruszkę, pasternak albo innych warzywa korzeniowe nie potrzebujesz wcześniej niszczyć naci.
 

Główka korzenia jest obcinania przed wykopaniem warzyw z ziemi. Jest to bardzo efektywne a zarazem ekonomiczne rozwiązanie do zbioru warzyw z przeznaczeniem do bezpośredniego przetwórstwa.
 

Pracując naszą ogławiarką uzyskujesz marchew z równo obcięto główką na zadanej przez Ciebie wysokości, gotową do wykopania i odstawienia do odbiorcy. Naszą ogławiarką możesz pracować zarówno na redlinach jak i na zagonach. Możesz również ogławiać marchew na terenie płaskim.


 

OBSŁUGA MASZYNY
 

Obsługa maszyny jest bardzo prosta. Podłączasz maszynę do ciągnika, ustawiasz zespoły ogławiające na odpowiednią szerokość, ustawiasz wysokość obcinania główki, regulujesz obroty pił obcinających (regulator hydrauliczny) i śmiało ruszasz w pole. Jadąc z prędkością 3 – 5 km/godz możesz w ciągu dnia (ok. 10 godzin) ogłowić około 2,5 – 3,5 ha lub więcej jeżeli rzędy są długie i nie tracisz czasu na nawrotach.

Na belce możesz zaczepić jeden, dwa lub trzy zespoły tnące.