Kategorie
Zobacz również tu
-
MKiŚ o nowym podatku od aut spalinowych
2024-05-01 -
Grupa robocza „Owoce i warzywa”
2024-04-30 -
Na stacjach paliw ceny pozostają stabilne
2024-04-30 -
Użytkowanie gruntów rolnych
2024-04-30 -
Powierzchnia obszarów wiejskich
2024-04-30
Poznaj produkty
-
Haybuster Model H-1030
2020-07-15 -
Czyszczarka szczotkowa CS-55
2014-09-03 -
Przetrząsacz Sip SPIDER 615|6 ALP
2019-12-18 -
PLATINUM AGRO BASIC
2020-05-14 -
Dojarka rurociągowa
2021-12-01
Złote Medale 2013 przyznane
Komisja konkursowa prestiżowej nagrody – ZŁOTYCH MEDALI Międzynarodowych Targów Poznańskich - podjęła decyzję o przyznaniu 28 nagród wśród produktów zgłoszonych przez wystawców Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz jednej nagrody dla wystawcy Międzynarodowych Targów Gastronomii POLAGRA GASTRO.
-
Metka MISTRZA Andrzeja
Zakłady Mięsne „BYSTRY” sp. z o.o., sp. kom., Swarzędz
W naszej bogatej ofercie wyrobów kolejną grupą produktów oferowanych na rynku są wędliny „MISTRZA ANDRZEJA” m.in. kiełbasa drobno rozdrobniona surowa - METKA MISTRZA ANDRZEJA. Tajemnica sukcesu leży w umiejętnościach pracowników, nowoczesnej technologii, możliwościach sprzętu produkcyjnego, ale przede wszystkim w najwyższej jakości przerabianego surowca. Czym byłby kawałek świeżego pieczywa bez cudownie smarownej METKI MISTRZA ANDRZEJA. Wyjątkowy surowiec wieprzowo-wołowy z własnej hodowli, kompozycja naturalnych przypraw firmy „LAY GEWUERZE” oraz nasza receptura.
-
Kiełbasa polska dojrzewająca
„Niewieścin” sp. z o.o., Niewieścin
Wędzonka surowa, wędzona długodojrzewająca. Otrzymana w 1OO% z mięsa wieprzowego z dodatkiem soli peklowej i naturalnych przypraw. Wyjątkowy smak i barwa produktu bierze się z długiego wędzenia zimnym dymem wędzarniczym, a także dojrzewaniu w ściśle kontrolowanych warunkach klimatycznych (temperatura, wilgotność). Jest to produkt niskowydajny gdzie z 166 g mięsa wieprzowego otrzymujemy 1OO g gotowego wyrobu. Dzięki techno -logii produkt ten ma długą przydatność do spożycia. Receptura tej kiełbasy powstała na bazie rodzinnych doświadczeń i przepisów. Natomiast w zakładzie zostało to uściślone dokładną recepturą i technologią produkcji.
-
Kiełbasa krakowska sucha
Zakład Mięsny LENARCIK Sławomir Lenarcik, Gotardy
Kiełbasa krakowska sucha wypracowała już sobie miano renomowanego standardu w naszej świadomości. Gości na naszych stołach od dawna, wpisując się w polską tradycję kulinarną. Niewątpliwie wpływ na jej sukces ma długi proces suszenia, zastosowanie naturalnych ziół i przypraw oraz wybór najlepszych mięs. Nie bez znaczenia pozostaje wędzenie olchowym dymem nadające tej kiełbasie wspaniały zapach. Idealna krakowska sucha powinna wyróżniać się kruchością, delikatnością oraz wyraźnym i charakterystycznym aromatem, a nasza taka właśnie jest.
-
Schab WAWELSKA TRADYCJA
LUKULLUS sp. z o.o. sp. kom. Michałów
Zgłaszający: Biuro Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, Warszawa
Schab Wawelska Tradycja – znakomity schab wieprzowy z delikatną okrywą tłuszczową, wyselekcjonowany z wysokiej jakości mięsa, marynowany ok. 1O dni w naturalnej solance. Wyrób parzony, pieczony w wysokiej temperaturze na kolor złocisto-brązowy, wyróżniający się doskonałą kruchością i wyjątkowym smakiem staropolskiej pieczeni, niezwykle soczysty. Produkt bezglutenowy, zawierający tylko naturalne składniki. Polecany dla wszystkich smakoszy prawdziwej sztuki masarskiej.
-
Ser sałatkowy FESTINA z mleka krowiego
AGRO -DANMIS Gramowscy sp.j., Bukowiec
Festina jest to ser sałatkowy dojrzewający o charakterystycznej gładkiej strukturze i słono - śmietankowym smaku. Metoda ultrafiltracji stanowi innowacyjną metodę produkcji sera, w której mleko ulega zagęszczeniu w sposób pozwalający zachować wszystkie cenne składniki odżywcze użytego do produkcji mleka. Gwarantuje to na zachowanie dobrego smaku i zapachu sera nawet do 7 dni po otwarciu. Nasz zakład jako jedyny w Polsce stosuje taką metodę. Ser Festina to idealny dodatek do sałatek.
-
Kiełbasa polska pieczona
„Rzeźnictwo Zyguła Zbąszynek” sp. z o.o., sp. k., Zbąszynek
Kiełbasa polska pieczona to produkt o bardzo wysokiej zawartości mięsa, wyrób typowo domowy, pieczony. Proces produkcyjny zapewnia wyższy termin przydatności do konsumpcji. Doskonale nadaje się do dalekich podróży, ale również pozwala na eleganckie przyozdobienie stołu. Pokrojona w plastry czy też podana w formie krążków będzie równie smaczna. Od ponad 5 lat na rynku. Wyprodukowana w rodzinnym przedsiębiorstwie Grzegorz Zyguła i Synowie.