Kategorie
Zobacz również tu
-
5 tys. zł do buhaja
2025-06-11 -
Ocena wielkości strat w uprawach ozimych
2025-06-11 -
Rynek zbóż w Polsce (25.05.2025)
2025-06-11
Poznaj produkty
-
Haybuster Model H-1030
2020-07-15 -
Opryskiwacz Trend
2020-08-05 -
Wygarniacz gałęzi
2013-04-02 -
Zbiornik paliwa MC9000
2013-11-25
Francja – Spadek produkcji mrożonek
W ubiegłym roku produkcja mrożonych warzyw wyniosła 456,2 tysiąca ton w stosunku do 504,5 tysiąca ton w roku wcześniejszym.
W 2009 roku najwięcej spośród mrożonek warzywnych wyprodukowano zielonej fasolki, bo 106,5 tysiąca ton. Z kolei zielonego groszku było prawie 76 tysięcy ton, a mrożonej marchewki ponad 64 tysiące ton.
Poza tym wielkość produkcji mrożonego szpinaku w liściach wyniósł 41,8 tysięcy ton, z czego w postaci puree było 13,1 tysiąca ton. Natomiast mrożonej kukurydzy słodkiej wytworzono ponad 22 tysiące ton.
Jeżeli rozchodzi się o mrożone warzywa kapustne jak brokuły oraz kalafiory to ich wolumen łącznie wyniósł powyżej 41 tysięcy ton. Co do pozostałych mrożonek warzywnych, w których to skład wchodzą chociażby różne odmiany strączkowych warzyw, wyprodukowano ich około 90 tysięcy ton.
