Nawóz Activ ProAmin Warzywa

Oferent

Oferent: Przedsiębiorstwo "ARKOP" Sp. z o.o.

Kolejowa 34a, 32-332 Bukowno
woj. Małopolskie

Godziny otwarcia: Poniedziałek - Piątek: 7:00-17:00

Kontakt: 728931130

Produkt

Data dodania: 2014-12-19 10:29:16

Ostatnia aktualizacja: 2016-02-03 10:04:38

 

Zadaj pytanie

Szczegółowy opis

Activ ProAmin Warzywa
 
Specjalistyczne nawozy warzywnicze

Gwarantowany skład: MgO - 5%, EDTA: Fe-1,80 %, Mn - 0,72 %,
Cu - 0,06 %, aminokwasy
 
„Zawiera chelaty”

Charakterystyka i zasada działania:

Activ ProAmin Warzywa to w pełni rozpuszczalny nawóz o wysokiej zawartości przyswajalnych α-aminokwasów przeznaczony do pozakorzeniowego dokarmiania roślin warzywniczych.
Stosowanie Activ ProAmin Warzywa intensyfikuje produktywność roślin poprzez istotne przyspieszenie biosyntezy białek oraz powstanie wewnątrzkomórkowego zysku energetycznego. Energia zaoszczędzona w procesie biosyntezy białek aktywuje pozostałe
procesy metaboliczne, co przekłada się na ogólną poprawę funkcjonowania roślin.

Activ ProAmin Warzywa zawiera komplet biogennych aminokwasów wytwarzanych na drodze zaawansowanej technologi. Dzięki ściśle ukierunkowanym procesom wytwarzania, aminokwasy zawarte w Activ ProAmin Warzywa są przyswajane dla roślin, w co najmniej 80%.

Stosowanie:

Stosowanie Activ ProAmin Warzywa jest wyjątkowo efektywne w okresach krytycznego zapotrzebowania warzyw na energię (kwitnienie, zawiązywanie owoców, intensywny wzrost, dojrzewanie) oraz w okresach stresowych (stres termiczny, świetlny, wodny, uszkodzenie roślin), w których dostarczanie łatwo przyswajalnych biogennych
α- aminokwasów działa na rośliny biostymulująco.

Activ ProAmin Warzywa to biostymulacja produktywności roślin, funkcji życiowych roślin oraz intensyfikacja metabolizmu.
Activ ProAmin Warzywa to poprawa wykorzystania mikroskładników pokarmowych.
Activ ProAmin Warzywa to intensyfikacja procesu fotosyntezy.
Activ ProAmin Warzywa to błyskawiczna przyswajalność.

Nawóz przeznaczony do stosowania w uprawach warzywniczych: pomidora, papryki, ogórka, kalafiora, brokułu, marchwi, pietruszki, cebuli, fasoli, grochu, sałaty, selera korzeniowego, buraka ćwikłowego oraz kapusty głowiastej, pekińskiej i brukselskiej.
 
Składniki pokarmowe % (m/m)
Produkt MgO Fe Mn Cu Zawiera aminokwasy
w postaci chelatów EDTA
Activ ProAmin Warzywa 5,00 1,8 0,72 0,06