Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.07.2013)

W dniach od 15 do 21 lipca 2013 roku zaobserwowano wzrosty cen większości przetworów mleczarskich w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Potaniała jedynie śmietana i śmietanka. Bez zmian pozostały ceny masła oraz mleka pasteryzowanego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.07.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (15-21.07.2013):
  • cena – 16,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka w proszku (15-21.07.2013):
  • cena – 13,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Ceny mleka zagęszczonego (15-21.07.2013):
  • cena – 5,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,3%
Ceny serwatki w proszku (15-21.07.2013):
  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (15-21.07.2013):
  • cena – 1,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka spożywczego UHT (15-21.07.2013):
  • cena – 1,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego (15-21.07.2013):
  • cena – 4,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Ceny kefiru (15-21.07.2013):
  • cena – 2,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Cena śmietany i śmietanki (15-21.07.2013):
  • cena – 5,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -0,2%


Tagi:
źródło: