| Autor: redakcja1

Ceny cukru ciągle spadają

W drugiej połowie kwietnia bieżącego roku, na giełdzie w Nowym Jorku za cukier surowy płacono o 7 procent mniej niż tydzień wcześniej.

Ceny cukru ciągle spadają
To także o 11 procent mniej w stosunku do minionego miesiąca i roku, a to oznacza jego najniższą cenę od 11 miesięcy.
W tym samym czasie cukier biały na londyńskiej giełdzie potaniał o 6 procent, a wobec miesiąca i roku poprzedniego to obniżka o 8 procent. To również najniższa jego cena od 18 miesięcy.
W omawianym przedziale czasowym zakończyła się kontraktacja na biały cukier, gdzie termin dostawy jest na maj. W związku z tym zakupiono 263,95 tysięcy ton, z czego 707 tysięcy ton z Tajlandii, 125 tysięcy ton z Indii i Gwatemali.


Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!