Ceny serów w Polsce (24.04.2016)

W okresie od 18 do 24 kwietnia 2016 roku większość cen serów w Polsce wzrosła. Jedynie cena sera Ementaler, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego, Mozzarella i serka wiejskiego spadła.

Ceny serów w Polsce (24.04.2016)

Ceny serów w Polsce


Cena sera Edamskiego

  • cena – 9,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Cena sera Gouda

  • cena – 9,63 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Cena sera Cheddar

  • cena – 10,30 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Cena sera Ementaler

  • cena – 13,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 9,34 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 12,11 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%

Cena sera Feta

  • cena – 9,27 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,5 %

Cena sera pleśniowego

  • cena – 18,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 9,11 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,4%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,42 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,5%



Tagi:
źródło: