| Autor: redakcja1

Ceny serów w Polsce (7.02.2016)

W okresie od 2 do 7 lutego 2016 roku odnotowano wzrost większości cen serów w Polsce. Jedynie cena sera Edamskiego, Feta i serka wiejskiego zmalała.

Ceny serów w Polsce (7.02.2016)

Ceny serów w Polsce


Cena sera Edamskiego

  • cena – 10,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Cena sera Gouda

  • cena – 10,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Cena sera Cheddar

  • cena – 11,46 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Cena sera Ementaler

  • cena – 13,27 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4%

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego

  • cena – 9,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Cena sera Mozzarella

  • cena – 12,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%

Cena sera Feta

  • cena – 9,21 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,6%

Cena sera pleśniowego

  • cena – 18,06 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%

Cena twarogu min. 40%

  • cena – 9,07 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 0,2%

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.

  • cena – 6,48 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,4%

 

Tagi:
źródło:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!