Kategorie
Zobacz również tu
-
5 tys. zł do buhaja
2025-06-11 -
Ocena wielkości strat w uprawach ozimych
2025-06-11 -
Rynek zbóż w Polsce (25.05.2025)
2025-06-11
Poznaj produkty
-
Zaczepy Pickuphitch Wkłady K80 Scharmueller
2020-05-29 -
Buty gumowe Woodmaster
2012-03-13 -
Ciągnik Steyr ABSOLUT CVT
2020-03-12 -
Prasa Fortima
2014-03-19 -
Ładowarka teleskopowa JCB 531-70
2020-05-22
Do końca roku notowania cukru wzrosną o 20%
Jak wynika z ankiety agencji Reuters wśród 15 analityków i handlowców zajmujących się cukrem, na koniec 2016 roku notowania cukru surowego będą większe o 20% od poziomu z początku roku.

Notowania cukru
Jak zaznacza FAPA/FAMMU, powodem są szacunki deficytu na światowym rynku cukru zarówno w sezonie 2015/2016, jak i następnym. Mniejszą dynamiką zwyżki mają charakteryzować się notowania cukru białego.
Uśredniona prognoza zakłada, że na koniec 2016 roku cukier surowy będzie kosztował 16,3 centów za funt - 359,3 USD/t przy cenach rzędu 14,9-16 cts/lb w pierwszym kwartale. Oznacza to wzrost o 26%.
Z kolei cukier biały ma kosztować 456 USD/t na koniec 2016 roku, a więc o 14% więcej względem początku roku. Na koniec pierwszego kwartału notowania mają wynieść 430 USD/t.
