| Autor: redakcja6

Profesjonalnie - POLAGRA

Tegoroczna odsłona Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH to kompletna oferta przedstawicieli branży spożywczej dla wymagających, dla ambitnych, dla profesjonalistów. Tylko w dniach 23-26 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Profesjonalnie - POLAGRA
Sukces gwarantowany
 
Ubiegłoroczna kampania promocyjno-informacyjna przyniosła wspaniałe efekty – blok wydarzeń wrześniowych odwiedziło 44600 profesjonalnych zwiedzających z kraju i zagranicy. Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD to nie tylko miejsce prezentacji rynkowych nowości, ale także forum spotkań m.in. producentów i dystrybutorów wyrobów spożywczych i napojów oraz ich odbiorców: kupców, hurtowników i detalistów, a także przedstawicieli restauracji i lokali gastronomicznych. Targi Polagra-Food to także miejsce, w którym właściciele i menedżerowie, poszukują nowoczesnych rozwiązań dla swoich sklepów, jak również platforma nawiązywania współpracy między franczyzodawcami i franczyzobiorcami. Dla zwiedzających targi Polagra-Food to również szansa na skosztowanie potraw i napojów z takich krajów jak Austria, Belgia, Białoruś, Chiny, Czechy, Dania, Egipt, Grecja, Hiszpania, Holandia, Korea Południowa, Litwa, Malezja, Niemcy, Portugalia, RPA, Rumunia, Słowacja, Sri Lanka, Turcja, USA, Wielka Brytania, Włochy.
 
Tradycyjnie, po polsku
 
Szeroka oferta, bogaty program wydarzeń poruszający palące potrzeby rynku to powody, dla których z każdym rokiem powiększa się liczba gości odwiedzających Polagrę Food. Również w tym roku wydarzeniu towarzyszyć będą Targi Smaki Regionów (21-24.09.2013), które w swoim założeniu mają promować naturalną, certyfikowaną żywność tradycyjną. Targi te organizowane są wspólnie przez Międzynarodowe Targi Poznańskie i Związek Województw RP. Wystawcami są tutaj poszczególne województwa skupiające w ramach swoich stoisk producentów żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej.


 
Polagra-Tech – dwa salony, po prostu…
 
Tegoroczna edycja targów POLAGRA-TECH to swego rodzaju „święto branży mięsnej”, ponieważ salon poświęcony technologiom mięsnym odbywa się raz na dwa lata. Jak zwykle istotnym elementem składowym POLAGRY-TECH będzie także Salon Technologii Spożywczych, w ramach którego, oprócz ekspozycji maszyn i urządzeń dla takich branż jak np. owocowo-warzywnej, makaronowej czy też napojów, przedstawione zostaną rozwiązania o tematyce higiena i pest control oraz chłodnictwo.
 
Targi obfitować będą w nowości produktowe, które zawsze wzbudzają największe zainteresowanie wśród zwiedzających. Wśród nich znajdą się również „najlepsi z najlepszych”, produkty charakteryzujące się innowacyjnością i wysoką jakością, które zdobyły prestiżową nagrodę Złotego Medalu Międzynarodowych Targów Poznańskich. Aktualna lista najnowszej oferty wystawców oraz laureatów konkursu o Złoty Medal MTP dostępne są na dedykowanej targom stronie internetowej zlotymedal.mtp.pl. Dla całego bloku targów przyznano 39 Złotych Medali.
 
Dla głodnych wiedzy
 
W programie targów POLAGRA-TECH znajduje się również Punkt Konsultacyjny, w którym specjaliści udzielać będą odpowiedzi na nurtujące pytania z zakresu chłodnictwa – nowych, unijnych przepisów dotyczących czynników chłodniczych, istotnych zmian w gospodarce odpadami, czy też porozmawiać o rozwiązaniach z zakresu chłodnictwa, klimatyzacji, ogrzewnictwa i pomp ciepła. 25 września, w ramach Przestrzeni Forum „Mięso z Polski”, w pawilonie 5G odbędzie się również konferencja organizowana przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP pt. „Polski przemysł mięsny na rynkach europejskich i światowych” z udziałem przedstawicieli agencji rządowych. Konferencja poświęcona będzie m.in. tematyce eksportu mięsa z UE i Polski, czy też nowoczesnych maszyn dla przemysłu mięsnego.
 
Więcej informacji:
www.polagra-food.pl
www.polagra-tech.pl
www.smaki-regionow.pl


Tagi:
źródło: