Rynek wieprzowiny

Mogliby produkować kilka razy więcej, ale nie zaakceptuje tego rynek. Zmniejszają więc uboje, zmieniają asortyment i planują strategię na najbliższe miesiące. W zakładach mięsnych zaczął się wyjątkowo trudny czas.

Rynek wieprzowiny

I dość nietypowy - komentują znawcy tego rynku. Nie ma ani popytu, ani podaży. Są za to ceny. Skrajnie wysokie i nie do zaakceptowania. Szczególnie dotyczy to towarów "z dolnej półki", takich jak na przykład mięsa drobne.

 



MIĘSA DROBNE WIEPRZOWE

klasa II

zł/kg

80/20

7,20 - 9,80

60/40

5,30 - 7,60

50/50

4,40 - 8,60

 

Na rynku brakuje tłuszczów, skórek, głów czy nóg. A do tego wszystkiego wyjątkowo drogie jest mięso z importu.



Tagi:
źródło: