Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny drobiu w Polsce (8.06.2025)
2025-06-20 -
Rynek zbóż w Polsce (1.06.2025)
2025-06-20
Poznaj produkty
-
Przyczepa rolnicza typ DBL 10 000
2014-10-16 -
Poidło dla owiec
2019-09-12 -
Licznik do benzyny ER 73 E
2013-12-12 -
Opryskiwacz samobiezny Herkules 4000/21/PHR
2016-03-07 -
Rozpylacze do upraw polowych
2016-02-11 -
Ładowarki kołowe Weidemann 4080
2020-08-10
Jemy za mało chleba
Jeszcze nie dawno spożywaliśmy ponad 75 kilogramów pieczywa rocznie, a dziś?
Wyniki sprzedaży chleba są jednoznaczne. Tendencja spadku spożycia chleba utrzymuje się już od kilku lat. W związku z tym jedynym ratunkiem dla produktów zbożowych jest edukacja społeczeństwa oraz promocja produktu.
Konsumpcja chleba dla wielu specjalistów zawsze była swoistym miernikiem dobrobytu w kraju. Według statystyk, każdy Polak rocznie zjada około 63 kilogramów, a to zdecydowanie za mało.
Dlatego też, teraz przyszedł czas na ruch piekarzy i młynarzy. Podjęcie zdecydowanych kroków jest niezbędne w celu uświadomienia klientów o pozytywnym pływie konsumpcji pieczywa na zdrowie.
Obecnie, wszystkie piekarnie w kraju wykorzystują tylko 50 procent swoich możliwości produkcyjnych.
Miejmy nadzieje, że za rok będziemy mogli z radością poinformować internautów o odwróceniu się tej tendencji.
