| Autor:

Jemy za mało chleba

Jeszcze nie dawno spożywaliśmy ponad 75 kilogramów pieczywa rocznie, a dziś?

 

Wyniki sprzedaży chleba są jednoznaczne. Tendencja spadku spożycia chleba utrzymuje się już od kilku lat. W związku z tym jedynym ratunkiem dla produktów zbożowych jest edukacja społeczeństwa oraz promocja produktu.

 

Konsumpcja chleba dla wielu specjalistów zawsze była swoistym miernikiem dobrobytu w kraju. Według statystyk, każdy Polak rocznie zjada około 63 kilogramów, a to zdecydowanie za mało.

 

Dlatego też, teraz przyszedł czas na ruch piekarzy i młynarzy. Podjęcie zdecydowanych kroków jest niezbędne w celu uświadomienia klientów o pozytywnym pływie konsumpcji pieczywa na zdrowie.

 

Obecnie, wszystkie piekarnie w kraju wykorzystują tylko 50 procent swoich możliwości produkcyjnych.

 

Miejmy nadzieje, że za rok będziemy mogli z radością poinformować internautów o odwróceniu się tej tendencji.

Tagi:

Najświeższe wiadomości zawsze na czas!

Zapisz się do bezpłatnego newslettera Gospodarz.pl i otrzymuj najważniejsze wiadomości z branży raz w tygodniu bezpośrednio na Twoją skrzynkę e-mail!