Kategorie
Zobacz również tu
-
Indeks cen produktów mięsnych FAO
2025-06-17
Poznaj produkty
-
Opryskiwacz Prestige Go HBM-HBL
2020-08-05 -
Lemiesz prawy 16" Kverneland Vulcan
2011-01-20 -
Ciągnik Steyr Kompakt S
2020-03-12 -
Ładowarki kołowe Weidemann 4080LP
2020-08-10 -
HOLMER exxact Terra Dos T3
2016-05-02
Polsko-japońskie seminarium
Podsekretarz stanu Andrzej Butra 6 lipca 2011 r. uczestniczył w "Seminarium nt. technologii przetwarzania produktów żywnościowych".

Wydarzenie zorganizowane zostało w siedzibie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi we współpracy z Ambasadą Japonii w Warszawie, a otworzyli je wiceminister Butra i Ambasador Japonii w Warszawie Yuichi Kusumoto.
W seminarium wzięli udział m.in. przedstawiciele japońskich firm
obecnych w Europie, w tym w Polsce, firm logistycznych, polskich firm z
branży owocowo-warzywnej i mięsnej (w tym przetwórstwa i produkcji
mrożonek), inspekcji weterynaryjnej i sanitarnej, uniwersytetów oraz
jednostek naukowo-badawczych.
Uczestnicy zapoznali się m.in. z
japońskimi technologiami zamrażania produktów spożywczych, w tym nowej
technologii Cells Alive System, technologiami wytwarzania i kontroli
przypraw, rynkiem mrożonek w Japonii, wymaganiami japońskich klientów
dotyczących współpracy z polskimi producentami, systemem kontroli
bezpieczeństwa żywności w Polsce i w Japonii oraz trendami w konsumpcji
mięsa w Japonii.
Seminarium było również doskonałą okazją do nawiązania kontaktów handlowych między polskimi i japońskimi firmami.
