Kategorie
Zobacz również tu
-
Zgłoszenia do integrowanej produkcji roślin
2025-02-13 -
Ceny jaj w Polsce (2.02.2025)
2025-02-13
Poznaj produkty
-
Kocioł Kostrzewa EEI PELLETS
2020-04-23 -
Suszarnia stacjonarna RT
2011-01-10 -
Siewnik do poplonów o szerokości roboczej 3m
2016-02-11 -
Suszarnia przewoźna STR
2011-01-08 -
Siewnik punktowy BECKER AEROMAT ECO-LINE
2013-03-21
Bakterie E. coli w mięsie z Polski
Jak poinformowała Rosyjska Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego (Rossielchoznadzor) w mrożonym szpiku wieprzowym i wołowinie z jednego zakładów z Polski wykryto bakterię E. coli.

W czasie badań szpiku wieprzowego mrożonego, pochodzącego z Zakładów Mięsnych Carnis-Koło Bronisław Rowecki Sp. J., znaleziono bakterie grupy E. coli oraz mezofilne aerobowe i fakultatywne anaerobowe mikroorganizmy, z kolei w partii mrożonej wołowiny z Zakładów Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. wykryto bakterie grupy E. coli.
Jak poinformował Rossielchoznadzor polska służba weterynaryjna została już powiadomiona o naruszeniach, a produkcję z obu przedsiębiorstw poddano zaostrzonej kontroli laboratoryjnej.
Ponadto, Rossielchoznadzor podał informację o zaostrzonej kontroli produktów pochodzących z firmy Torex Sp. z o.o. Służby rosyjskie wymieniają ją bowiem w gronie podmiotów z 18 innych krajów, w produktach których wykryto szkodliwe lub zakazane substancje.
Czytaj komunikat Głównego Lekarza Weterynarii na temat skażonego mięsa z Polski
