Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (02-08.02.2015)

W dniach od 2 do 8 lutego 2015 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano jedynie w obrębie cen mleka i serwatki w proszku i oraz masła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (02-08.02.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,10 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 5,74 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,82 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,90 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,23 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,79 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,99 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%



Tagi:
źródło: