Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (03-09.02.2014)

W dniach od 3 do 9 lutego 2014 roku zaobserwowano nieznaczne wzrosty cen mleka w proszku, mleka zagęszczonego, serwatki w proszku i jogurtu naturalnego, przy jednoczesnym spadku notowań masła, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego UHT, kefiru oraz śmietany i śmietanki w Polsce w ujęciu tygodniowym.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (03-09.02.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (03-09.02.2014):
  • cena – 16,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%
Ceny mleka w proszku (03-09.02.2014):
  • cena – 14,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%
Ceny mleka zagęszczonego (03-09.02.2014):
  • cena – 5,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Ceny serwatki w proszku (03-09.02.2014):
  • cena – 3,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (03-09.02.2014):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka spożywczego UHT (03-09.02.2014):
  • cena – 2,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny jogurtu naturalnego (03-09.02.2014):
  • cena – 4,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny kefiru (03-09.02.2014):
  • cena – 2,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Cena śmietany i śmietanki (03-09.02.2014):
  • cena – 6,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

 



Tagi:
źródło: