Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (04-10.08.2014)

W dniach od 4 do 10 sierpnia 2014 roku odnotowano w wiekszości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano jedynie w obrębie cen masła i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (04-10.08.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 14,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 11,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 5,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 2,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek  o 0,5%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
 


Tagi:
źródło: