Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (04.09.2016)

W dniach od 29 sierpnia do 4 września 2016 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka w proszku, serwatki i mleka spożywczego UHT wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (04.09.2016)
Ceny przetworów mleczarskich
 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 15,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 7,53 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
Ceny zagęszczonego mleka:
  • cena – 6,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 2,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 3,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,77  zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%


Tagi:
źródło: