Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (06.05-12.05.2013)

W dniach od 6 do 12 maja 2013 roku, po długim okresie zwyżkowych cen, notowano nieznaczne spadki przetworów mleczarskich w Polsce. W analizowanym okresie podrożały jedynie: masło, mleko w proszku i serwatka w proszku.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (06.05-12.05.2013)

 

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (06.05-12.05.2013):
  • cena – 15,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny mleka w proszku (06.05-12.05.2013):
  • cena – 12,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
Ceny mleka zagęszczonego (06.05-12.05.2013):
  • cena – 6,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny serwatki w proszku (06.05-12.05.2013):
  • cena – 3,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,8%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (06.05-12.05.2013):
  • cena – 1,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka spożywczego UHT (06.05-12.05.2013):
  • cena – 1,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny jogurtu naturalnego (06.05-12.05.2013):
  • cena – 3,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Ceny kefiru (06.05-12.05.2013):
  • cena – 2,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Cena śmietany i śmietanki (06.05-12.05.2013):
  • cena – 5,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%


Tagi:
źródło: