Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (07-13.04.2014)

W dniach od 7 do 13 kwietnia 2014 roku spadły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce. Wzrosty odnotowano natomiast w obrębie cen mleka zagęszczonego, mleka spożywczego pasteryzowanego, jogurtu naturalnego i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (07-13.04.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (07-13.04.2014):
  • cena – 15,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny mleka w proszku (07-13.04.2014):
  • cena – 13,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny mleka zagęszczonego (07-13.04.2014):
  • cena – 6,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,8%
Ceny serwatki w proszku (07-13.04.2014):
  • cena – 3,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (07-13.04.2014):
  • cena – 1,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka spożywczego UHT (07-13.04.2014):
  • cena – 2,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Ceny jogurtu naturalnego (07-13.04.2014):
  • cena – 4,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny kefiru (07-13.04.2014):
  • cena – 2,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (07-13.04.2014):
  • cena – 6,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%

 



Tagi:
źródło: