Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (09-15.12.2013)

W dniach od 9 do 15 grudnia 2013 roku notowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Spadki obserwowano jedynie w przypadku mleka zagęszczonego i kefiru. Natomiast na stabilnym poziomie pozostały ceny śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (09-15.12.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (09-15.12.2013):
  • cena – 17,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka w proszku (09-15.12.2013):
  • cena – 14,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
Ceny mleka zagęszczonego (09-15.12.2013):
  • cena – 6,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,5%
Ceny serwatki w proszku (09-15.12.2013):
  • cena – 3,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (09-15.12.2013):
  • cena – 2,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Ceny mleka spożywczego UHT (09-15.12.2013):
  • cena – 2,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny jogurtu naturalnego (09-15.12.2013):
  • cena – 4,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny kefiru (09-15.12.2013):
  • cena – 2,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena śmietany i śmietanki (09-15.12.2013):
  • cena – 5,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

 



Tagi:
źródło: