Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10-16.02.2014)

W dniach od 10 do 16 lutego 2014 roku zaobserwowano nieznaczne wzrosty cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w stosunku do notowań sprzed tygodnia. Spadki dotyczyły jedynie cen masła, mleka w proszku oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10-16.02.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (10-16.02.2014):
  • cena – 16,29 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Ceny mleka w proszku (10-16.02.2014):
  • cena – 14,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny mleka zagęszczonego (10-16.02.2014):
  • cena – 5,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%
Ceny serwatki w proszku (10-16.02.2014):
  • cena – 3,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (10-16.02.2014):
  • cena – 2,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka spożywczego UHT (10-16.02.2014):
  • cena – 2,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego (10-16.02.2014):
  • cena – 4,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%
Ceny kefiru (10-16.02.2014):
  • cena – 2,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Cena śmietany i śmietanki (10-16.02.2014):
  • cena – 5,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

 



Tagi:
źródło: